Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Filip Collin: Herr Collin kontra Napoleon" by Frank Heller # Book PDF Kindle ePub Free

Filip Collin: Herr Collin kontra Napoleon

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Filip Collin: Herr Collin kontra Napoleon
  • Author : Frank Heller
  • Release Date : January 10, 2018
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2288 KB

Description

Den svenske författaren Rikard Hegel fĂ„r en dag ett brev frĂ„n Korsika dĂ€r han erbjuds ett gigantiskt arv – om han bara först betalar 4 000 franc. 

Han förstĂ„r genast att det hĂ€r Ă€r en organiserad bluff men betalar Ă€ndĂ„, och reser sedan till den franska ön för att researcha en bok om det hela. 


Det hĂ€r Ă€r bara början till en spĂ€nnande deckare om organiserad brottslighet, rĂ„n, kidnappningar och mystiska meddelanden frĂ„n en ny Napoleon. 

Författaren rĂ„kar ut för mĂ„nga Ă€ventyr men den största överraskningen fĂ„r han nĂ€r hans landsman, gentlemannatjuven Filip Colin, dyker upp. 


Det hĂ€r Ă€r en av mĂ„nga berĂ€ttelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fĂ€ngslat lĂ€sare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det hĂ€r svenskarnas absoluta favoritlĂ€sning.  

 

Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis pĂ„ hans egen brokiga bakgrund. Ofta upptrĂ€der Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.  


Den hĂ€r boken publicerades ursprungligen Ă„r 1949 med titeln ”Herr Collin kontra Napoleon”. Författare till texten Ă€r Frank Heller (1886–1947). 


Eftersom den hÀr texten skrevs i början av 1900-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en ordlista.


Books Free Download "Filip Collin: Herr Collin kontra Napoleon" PDF ePub Kindle